CO.LABS

Kontakty
Adresy

Klaudia Klembarová,
klaudia.klembarova@colabs.cz
+420 605 029 370

CO.LABS
Kounicova 686/22,
Brno, 60200

O MÍSTĚ:

CO.LABS

– zóna nezávislého umění –

– kulturní centrum –

co.labs má poslání

  • ……co.labs je otevřená, kreativní a nezávislá platforma, jež aktivně zabezpečuje podporu, rozvíjení a růst uměleckého sektoru s důrazem na angažovanost, posouvání úrovně kvality a hranic uměleckých druhů a žánrů…………………………………………………………………………………………………………………………
  • ………co.labs je tvůrčí nezávislá platforma, která se zaměřuje na podporu nezávislé tvorby tvůrců a tvůrkyň z oblasti performing arts a dalších uměleckých oblastí.
  • ……co.labs se primárně zaměřuje na podporu umělců a umělkyň a za tímto účelem vytváří velké množství podpůrných výzev a programů (otevřené rezidence, rezidenční pobyty, workshopy, formáty rezidenčních skupin)
  • .…..co.labs je místem generujícím a nabízejícím divačkám a divákům desítky kvalitních kulturních akcí – inscenačních projektů, výstav a vernisáží současných výtvarných umělců a umělkyň, výstupů work in progress z rezidenčních pobytů, multidisciplinárních projektů a instalací, koncertů alternativní hudby lokálních i zahraničních kapel, workshopů zaměřených na různé oblasti umění určených pro širokou veřejnost, komunitních akcí a mnoho dalšího. …co.labs slouží jako otevřená platforma pro nezávislé subjekty i jednotlivce bez stálého prostoru nejen k procesu tvorby, ale také k prezentaci jejich tvorby (k dispozici má několik sdílených prostorů: Cowork, Zkušebna, Workshopový sál, Outdoor zónu).
  • …………………..co.labs podporuje studentky a studenty, čerstvé absolventky a absolventy i etablované umělkyně a umělce. .co.labs má vedle podpůrné činnosti i vlastní dramaturgii zaměřenou na autorské projekty z oblasti fyzického divadla a současného tance, nového divadla a hraničních divadelních forem. ..co.labs pracuje s formátem rezidenčních skupin, je domovem čtyř rezidenčních nezávislých uměleckých kolektivů (bazmek.entertainment, Fade in: a Rose, Lidi, AVERZE_).
  • .co.labs v sezóně 2022/2023 klade ve své dramaturgické skladbě fokus na podporu žen v umění jako reakci na současný tristní stav české kulturní sféry, ve které mají ženy na vedoucích pozicích v institucích, či v rámci kreativních týmů mizivé zastoupení. Co.labs klade důraz na rovnost, avšak abychom se k rovnosti v tomto směru alespoň přiblížili, je potřeba ženy v umění veřejně a důrazně podpořit. ……………co.labs klade fokus na interdisciplinární tvorbu, angažovanost a progresivitu se zaměřením na politicky a sociálně tematické přesahy.
  • ……co.labs je kulturní centrum tvořené skupinou kreativních osobností, jejichž snahou je vytvářet dynamické a tvůrčí prostředí s otevřeným sdíleným prostorem, ve kterém je prolínání uměleckých druhů, žánrů, forem a názorů nutností.
  • co.labs…….. vznikl v říjnu 2021 jako reakce na uzavřenost systému zřizovaných repertoárových divadel v Brně.

ATELIÉRY / ZKUŠEBNY:

  • Workshopový sál – prostor o velikosti d12 × š4,4 × v4,35 metrů, taneční měkčený povrch (dřevěný rošt, mirelonová pěna 5 mm, měkčený černý baletizol), sound systém, zázemí s kuchyňkou, WC, sprcha, denní světlo; kapacita max. 8-15 lidí (dle druhu aktivity).
  • Zkušebna – prostor o velikosti d6,8 × š6,35 × v2,8 metrů, baletizolová podlaha, black box – bez oken (odvětrávání vzduchotechnikou), kompletní dřevěné akustické obložení (lze využít jako nahrávací studio), klavír, sound systém, WC, sprcha; kapacita max. 2-8 lidí (dle druhu aktivity).
  • Sál – prostor o velikosti d14 × š7,8 × v4,95 metrů, černá dřevěná podlaha (možnost černého baletizolu), sound systém, k dispozici herecká šatna, WC, sprcha, divadelní light systém, výborná akustika (lze využít jako nahrávací studio); kapacita max. 10-30 (dle druhu aktivity).
  • Coworkový socialspace – kavárna/bar – prostor v srdci budovy se samoobslužnou kavárnou vybaven pracovními stoly a židlemi – určen k práci na PC, pracovním schůzkám, či networku.
  • Outdoor zóna – prostor v exteriéru vedle budovy v které sídlí CO.LABS s přibližnou rozlohou 1000 m2 nepravidelného tvaru. Terasa – plocha o velikosti d7 × š6,5. Prostor je oplocený a vybavený kamerovým systémem. V parku se nacházejí stromy a keře.

UBYTOVÁNÍ:

  • Nabízíme ubytování pro 1-2 osoby v bytě v budově, kde sídlí CO.LABS se sociálním zařízením a menší kuchyňkou.

SLUŽBY:

  • Možnost výpůjčky světelné a zvukové techniky, dataprojektory (4x).

SPECIFIKA:

  • Krom velkých rezidencí pro tvůrce provozuje CO.LABS celoročně projekt Otevřené rezidence, v rámci kterého nabízí umělcům různého zaměření, kteří se do projektu zaregistrují, možnost využít zdarma prostor Workshopového sálu a Činoherní zkušebny pro tréninky či zkoušení.
  • Využívání prostoru Workshopového sálu a Činoherní zkušebny v rámci Otevřených rezidencí je možné pouze pro nekomerční účely. S dalšími pravidly využívání sálu budou rezidenti obeznámeni po registraci.
  • V případě zájmu o registraci do projektu Otevřené rezidence v CO.LABS zašlete, prosím, e-mail s informacemi o Vás, případně Vašem souboru (CV, portfolio apod.), na adresu alexandra.bolfova@colabs.cz a připojte několik vět o tom, jak a proč byste rádi prostor využívali.
  • Kontinuální rezidenční program pro nezávislé profesionální tvůrce a tvůrkyně působící v oblasti performing arts, kteří hledají prostor a technické zázemí k nerušené tvorbě. Tento rezidenční program pro tvůrce a tvůrkyně  je zpoplatněn. Jsou určené pro celé tvůrčí skupiny či jednotlivce, české i zahraniční. Rezidenční programy slouží primárně k tvorbě projektů / inscenací, či výzkumu – dle potřeb a preferencí tvůrců a tvůrkyň. Program je otevřený po celou sezónu.  Více informací ZDE.

ROK ZALOŽENÍ:

2016

Webové stránky rezidence

Přejít nahoru